Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Κυριακή 4 Μαρτίου 2007

Vegan Μουσακάς

Υλικά:
- 2 κιλά μελιτζάνες
- τριμμένη φρυγανιά
- πουρέ από 1/2 κιλό πατάτες

Μίγμα : 800 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα λάδι
1 κρεμμύδι
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό


Εκτέλεση:
Κόβουμε φέτες χονδρές τις μελιτζάνες, αλατίζουμε, αφήνουμε 2 ώρες και μετά ξεπλένουμε και στίβουμε. Τις τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ λαδωμένο, τριμμένη φρυγανιά από πάνω τις μισές φέτες μελιτζάνας και μετά ρίχνουμε το μίγμα.Το μίγμα φτιάχνεται ως εξής : Σωτάρουμε τα μανιτάρια σε 1/2 κούπα λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα ντοματάκια και τα υπόλοιπα υλικά. Αφού χυλώσει, το ρίχνουμε πάνω στις μελιτζάνες που έχουμε στρώσει στο πυρέξ και από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Από πάνω στρώνουμε πουρέ από πατάτα και ρίχνουμε αλάτι πιπέρι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Aπό το Vegan Forum & τις !Vegan Συνταγές!


3 σχόλια:

kalliopi είπε...

Προτιμάτε να ψήνετε σε χαμηλότερους βαθμούς για περισσότερη ώρα, ώστε να μην καταστρέφονται συστατικά των τροφίμων.

Ανώνυμος είπε...

χιλια ευχαριστω.ειμαι χοροτφαγος εδω και εναμιση μηνα και ολοι με επιδοκιμαζουν επειδη ειμαι 18 χρονων..για αυριο το πιατο εχει μουσακα !! =)

Lia vegan είπε...

Εγώ κάνω τον μουσακά αυτόν χρόνια αλλά χωρίς τηγάνισμα και χωρίς το ξεπίκρισμα που καταστρέφει τις μελιτζάνες.Απλά μαραίνω λίγο τα λαχανικά στο grill του φούρνου λαδώνοντας τα ελαφρά.